Obilježavanje Međunarodnog dana bijelog štapa

20.10.2022. | Vijesti

Dana 15. listopada se obilježava Međunarodni dan bijelog štapa, s ciljem podizanja svijesti građana o specifičnim potrebama slijepih i slabovidnih osoba, ali i obavezama zajednice prema njima.
Tim povodom 19.10.2022. u goste su nam došli učenici OŠ Jurja Šižgorića 2.a i 3.b razreda produženog boravka pod vodstvom učiteljice Vere Ljubić. Potrudili smo se pokazati im kako slijepi igraju različite sportove, kako čitaju, koriste bijeli štap, a njima je bila najzanimljivija demonstracija suvremenih svakodnevnih pomagala ( mobitel s govornom funkcijom, reproduktor zvučnih knjiga, govorni metar, govorna vaga, tlakomjer, zvučni pikado, zvučna lopta, a hit im je bio Colorino – čitač boja. Dobili smo i zahvalnicu od njih, a u stvari se mi zahvaljujemo njima što su nas se sjetili i razvelili nas svojim pitanjima.

Istim povodom su nas posjetila djeca iz  DV Vidici pod vodstvom odgajatelja Tomislava Junakovića. Vjerujem da su oni uživali isto kao i mi, svakako su nam ostavili širok osmijeh na licu nakon svoje posjete.

 

OSTALE NOVOSTI
Skip to content