ODRŽAVANJE POČETNE KONFERENCIJE ZA PROJEKT „KORAČAJMO SKUPA II“

27.02.2023. | Vijesti

Dana 10.02.2023. godine Udruga slijepih županije Šibensko-kninske je u prostorijama Narančaste zgrade na Banju smo održali početnu konferenciju u sklopu projekta „Koračajmo skupa II“ , financiran od strane Europskog socijalnog fonda, operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020, Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III – UP.02.1.1.16.0222.

Predstavljen je naš projekt u kojem omogućavamo pristup zapošljavanju i tržištu rada 10 žena pripadnica ranjivih skupina na području Šibensko-kninske županije. Kroz svoj rad pripadnice ciljane skupine će pružati aktivnosti poboljšanja kvalitete života krajnjim korisnicima kroz pomoć u dostavi namirnica, pripremi obroka, održavanju čistoće stambenog prostora, pomoć pri oblačenju i svlačenju, dostavi lijekova, plaćanju računa i sl. Navedena usluga će se pružati za minimalno 60 osoba ( u dobi od 65 godina i više) i/ili nemoćnih osoba te će im se na mjesečnoj bazi osigurati paketi kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština. Područje provedbe usluge je Šibensko-kninska županija, i to grad Šibenik, naselja Vrpolje, Dubrava, Ražine, Perković, Podlukovnik, otok Zlarin i Žirije, grad Knin, naselja Golubić, Ljubač, Plavno i Strmica, grad Drniš, naselja Badanj,Biočić, Brištane, Drinovci, Pakovo selo, Pokrovnik, Radonić, Sedramić, Siverić, tepljuh, Trbounje, Velušić i Žitnić.

Usluga će biti pružena u cilju prevencije prerane institucionalizacije i poboljšavanja kvalitete života osoba u starijoj životnoj dobi, osoba u nepovoljnom položaju ili osoba s invaliditetom pružajući im podršku u svakodnevnom životu.
Nakon toga, održana je i završna konferencija za projekt „Tvoja ruka vodi me dalje II“. Cilj tog projekta je bio povećati socijalnu uključenost i unaprijediti kvalitetu života slijepih ososba Šibenko-kninske županije kroz kontinuitet usluge videćeg pratitelja koji je bio angažiran na period od 20 mjeseci.

OSTALE NOVOSTI
Skip to content