Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković i ministar Marin Piletić uručili ugovore za Program “Zaželi” vrijedne 50 milijuna kuna u Podstrani

7.12.2022. | Vijesti

uskrs

 

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelj i socijalne politike Marin Piletić u srijedu su u Podstrani, pokraj Splita, uručili ugovore vrijedne 50 milijuna kuna za jadranske županije za projekt “Zaželi” u sklopu kojeg nezaposlene žene pomažu starijima.

 

“Ova 62 ugovora, vrijedna 50 milijuna kuna, dio su projekta koji će omogućiti da se zaposli gotovo tisuću žena koje imaju poteškoća pronaći zaposlenje u svojim sredinama, a šest tisuća naših starijih sugrađana kojima je potrebna skrb dobit će tu skrb”, rekao je predsjednik Vlade Andrej Plenković

 

Bili su prisutni I članovi naše Udruge, jer sad nastavljamo s projektom “ Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III” – “Koračajmo skupa II” – UP.02.1.1.16.0222. Partneri na projektu su HZZ Područni ured Šibenik, CZS Šibenik, CZS Knin, CZS Drniš. Maksimalni iznos prihvatljivih troškova iznosi 489.200,00 kn (64.928,00 EUR), uz stopu vlastitog sufinanciranja od 0%.

 

Cilj projekta je omogućiti pristup zapošljavanja I tržištu rada 10 žena pripadnica ranjivih skupina na području Šibenske-kninske županije. Kroz svoj rapripadnice ciljane skupine će pružati aktivnosti poboljšanja kvalitete života krajnjim korisnicima kroz pomoći u dostavi namirnica, pripremi obroka, održavanjuj čistoće stambenog prostora , pomoć pri oblačenju I svlačenju, dostavi lijekova, plaćanju računa I sl. Navedena usluga će se pružati za minimalno 60 starijih osoba u dobi od 65 godina I više, i/ili nemoćnih osoba te će im se na mjesečnoj bazi osigurati paketi kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština. Područje provedbe usluga je Šibensko-kninska županija.

OSTALE NOVOSTI
Skip to content