Dalmatinske igre slijepih 2018.

10.04.2018. | Vijesti

Nastavljamo tradiciju Dalmatinskih igara slijepih. Za nama je više od 4o godina natjecanja i druženja. Ove godine domaćini igara smo mi, Udruga slijepih županije šibensko-kninske. Igre su održane ovog vikenda, od 6. do 8. travnja u Vodicama.

 

 

Osnova igara je natjecanja u tri discipline: zvučni pikado za slijepe, zvučni pikado za slabovidne i šah za slijepe i slabovidne i to slijepih i slabovidnih s područja cijele Dalmacije. Domaćinstvo igara prelazi svake godine iz županije u županiju, od Dubrovnika, preko pSlita, Šibenika i Zadra.

 

 

 

 

Uz ovaj natjecateljski dio, ne manje važno je druženje, međusobna razmjena mišljenja, viđenje problema slijepih u svakodnevnom životu i iznalaženja rješenja problema. Kao i svake godine, iskoristimo priliku za odlazak svih sudionika igara na zajednički izlet kako bismo naše prijatelje iz drugih županija upoznali s ljepotama i znamenitostima našeg kraja. Ove godine organizirali smo izlet na Prvić i posjetili muzej Fausta Vrančića.

 

 

Što se tiče samih sportskih rezultata, trudimo se dokazati tko je bolji, ali najdraže nam je što su se odličja rasporedila u sve četiri dalmatinske županije i što smo u pravoj prijateljskoj atmosferi kući otišli svi sretni i zadovoljni, uz primjedbu ostalih da su šibenčani letvicu, u pogledu organizacije igara, visoko postavili.

OSTALE NOVOSTI
Skip to content