Dalmatinske igre slijepih i slabovidnih osoba u Vodicama: Sjajna manifestacija inkluzije i sportskog duha

21.04.2024. | Vijesti

U Vodicama su od 19. – 21. travnja 2024. godine održane Dalmatinske igre slijepih i slabovidnih osoba, koje su predstavljale izvanrednu manifestaciju inkluzije i promocije sportskog duha među osobama s posebnim potrebama. Organizirane su od strane Udruge slijepih Županije Šibensko-kninske, a okupile su sudionike iz različitih dijelova Dalmacije, uključujući goste iz udruga slijepih Dubrovačko-neretvanske županije i Zadarske županije.

Glavni događaji natjecanja bili su pikado A kategorije za slijepe osobe, pikado B kategorije za slabovidne osobe te šah za slijepe i slabovidne osobe. Ovi izazovni sportovi ne samo da su poticali natjecateljski duh već su i pružili priliku za druženje i razmjenu iskustava među sudionicima.

Jedan od značajnih trenutaka bio je i posjet Centru koralja na Zlarinu nakon odigranih igara. Sudionici su imali priliku upoznati se s ljepotama ovog otoka te uživati u zajedničkom vremenu provedenom u prirodi. Ovaj dio događanja naglašava važnost socijalne interakcije i povezivanja između članova zajednice s posebnim potrebama.

Dalmatinske igre slijepih i slabovidnih osoba u Vodicama nisu samo sportsko natjecanje, već i prilika za promicanje svijesti o potrebama i mogućnostima osoba s invaliditetom. Kroz ove aktivnosti, zajednica je pokazala svoju podršku i solidarnost prema osobama s vizualnim oštećenjima, naglašavajući važnost uključivog pristupa u svim područjima društva.

OSTALE NOVOSTI
Skip to content