Dan Europskog socijalnog fonda u Šibeniku

27.04.2018. | Vijesti

U srijedu, 25. travnja, obilježen je na tvrđavi sv. Mihovila Dan Europskog socijalnog fonda u okviru Tjedna EU fondova, u organizaciji Ministarstva rada i mirovinskoga sustava s ciljem predstavljanja mogućnosti i rezultata financiranja projekata iz Europskog socijalnog fonda.

 

eu 3
Europski socijalni fond, istaknuto je uvodno, jedan je od strukturnih fondova EU, a članice ga koriste kako bi dale potporu za ulaganja u ljudski kapital i jačanje konkurentnosti gospodarstva. U Hrvatskoj se ciljano i strateški usmjerava s pojačanim fokusom na sustavne reforme koje mogu koristiti što većem broju ljudi.

 

eu 2

 

U proteklih deset godina bilo je više od tisuću projekata u okviru fonda, a u njima je sudjelovalo više od 80 tisuća ljudi.

 

eu-socijalni-fond-mihovil-2

 

U okviru događanja održane su i panel rasprave te Sajam uspješnih projekata financiranih iz Europskog socijalnog fonda, na kojem je među ostalim sudionicima bila prisutna i naša udruga predstavivši projekt „Tvoja ruka vodi me“, projekt koji je financiran upravo iz Europskog socijalnog fonda.

OSTALE NOVOSTI
Skip to content