DIS 2019.

12.04.2019. | Vijesti

I ove godine održane su Dalmatinske igre slijepih, u vremenu od 29. do 31. ožujka, domaćin igara bila je zadarska županija. Domaćinstvo igara prelazi svake godine iz županije u županiju, od Dubrovnika, preko Splita, Šibenika i Zadra. Nastupili su igrači iz sve četiri dalmatinske županije, u zvučnom pikadu za slijepe, zvučnom pikadu za slabovidne i šahu.

 

 

Iako se Dalmatinske igre po svom karakteru mogu smatrati pojedinačnim prvenstvom Dalmacije, ipak je prvenstveno druženje slijepih i međusobna suradnja udruga slijepih s područja Dalmacije. Domaćini su se sjetili i svoje lanjske izjave da smo mi šibenčani letvicu u pogledu organizacije igara visoko postavili, ali možemo reći da su nas domaćini ove godine po tom pitanju, sportskim rječnikom rečeno, rezultatski ugrozili, što nam je i drago. Iako se već neko vrijeme pojedinci jave s idejom ukidanja Dalmatinskih igara slijepih, što obzirom na financijske poteškoće temeljnih udruga ne čudi, nakon ovih i ovako organiziranih igara pitanje ukidanja igara nema smisla.

 

Ove godine domaćini su organizirali i izlet, što je također tradicionalno na igrama i to na Vransko jezero, uz stručno vođenje turističkog vodiča te smo i ovaj put iskoristili priliku za što bolje upoznavanje županije domaćina igara.
Rezultatski gledano, Udruga slijepih županije šibensko-kninske dobro je prošla, prvo mjesto (zlatna medalja i „oskar“) u kategoriji „A“ pikada (pikado za slijepe) osvojio je Joso Bagić, a prvo mjesto u kategoriji „B“ pikada (pikado za slabovidne) osvojio je Darko Juras.

 

Slijedi godinu dana iščekivanja slijedećih igara u Dubrovniku.

OSTALE NOVOSTI
Skip to content