Izlet Udruge Slijepih Županije Šibensko-kninske u suradnji sa Udrugom slijepih Zadarske županije u Mostar, Čitluk i Međugorje

29.04.2024. | Vijesti

Udruga slijepih Županije Šibensko-kninske i Udruga slijepih Zadarske županije za vikend je organizirala posebno putovanje za svoje članove, pružajući im priliku da istraže i dožive ljepotu bogatu poviješću i kulturom. Odredište ovog nezaboravnog putovanja bila su tri prekrasna mjesta – Čitluk, Mostar i Međugorje.

U subotu, 27. travnja 2024., članovi Udruge krenuli su na svoje putovanje, prepuni uzbuđenja i nestrpljenja zbog onoga što će ih čekati. Prva destinacija bila je Čitluk, slikoviti gradić poznat po svojoj bogatoj povijesti i okruženju netaknute prirode. Iako su neki od članova Udruge možda nisu mogli vidjeti čarobne pejzaže koji ga okružuju, osjetili su miris svježeg zraka i dodirali bogatu teksturu lokalnih zidova dok su istraživali ovaj predivni krajolik.

Nakon Čitluka, put ih je odveo u Mostar, grad koji oduzima dah svojom prekrasnom arhitekturom i kulturološkom raznolikošću. Unatoč izazovima s kojima se mogu suočiti zbog svojih vizualnih ograničenja, članovi Udruge su odlučno krenuli u avanturu, vjerujući da će njihovi drugi osjeti – dodir, zvuk i miris – omogućiti jednako bogato iskustvo. Dotaknuli su kamene zidove Starog grada, slušali zvukove rijeke Neretve koja teče ispod mosta i upijali mirise tradicionalne bosanske kuhinje.

Kulminacija putovanja bilo je posjet Međugorju, poznatom marijanskom svetištu koje privlači hodočasnike iz cijelog svijeta. Unatoč tome što nisu mogli vidjeti kipove i katedralu, članovi Udruge su osjetili duhovnu prisutnost i mir ovog mjesta, potvrđujući da ljepota nije uvijek vidljiva očima, već se osjeća srcem.

Nakon nezaboravnih dana ispunjenih istraživanjem, upoznavanjem novih ljudi i stvaranjem trajnih uspomena, članovi Udruge vratili su se kući 28. travnja 2024. godine. Iako su njihova putovanja možda bila drugačija od uobičajenih turističkih iskustava, ispunjeni su osjećajem zadovoljstva i zahvalnosti što su imali priliku doživjeti ljepotu svijeta na svoj jedinstven način.

OSTALE NOVOSTI
Skip to content