Javni panel „Za bolje sutra“

22.11.2015. | Vijesti

Hrvatski savez slijepih u sklopu provedbe aktivnosti projekta „Za bolje sutra: Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za pružanje socijalnih usluga“, čiji je cilj upravo jačanje upravljačkih i operativnih kapaciteta temeljnih udruga Članica za pružanje socijalnih usluga u lokalnim zajednicama, organizira javne panele u deset prioritetnih županija.

 

 

Javni panel u Šibeniku organiziran je u prostoru Hotela „Jadran“ dana 17. studenog. Cilj panela je i ovaj put bio ojačati kapacitete temeljnih udruga slijepih, proširiti i unaprijediti kvalitetu postojećih i uvesti inovativne socijalne usluge za slijepe osobe, kako bi se povećala njihova socijalna uključenost i mogućnost zapošljavanja. Kroz jačanje prepoznatljivosti želi se osnažiti mrežu i suradnju među udrugama u području inovativnih socijalnih usluga za slijepe.

 

Od strane naše udruge pozvani su i odazvali su se pozivu i predstavnici ustanova i organizacija iz Šibenika koji surađuju s našom udrugom i na raspolaganju su nam pri rješavanju naših svakodnevnih problema. Bili su tu predstavnici Ureda za zdravstvo naše županije, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Centra za odgoj i obrazovanje „Šubićevac“, Centra za socijalnu skrb Šibenik, defektolog osnovne škole „Petar Krešimir IV.“, djelatnici Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, Gradske knjižnice „Juraj Šižgorić“ te sami članovi naše udruge.

 

Predstavnici Hrvatskog saveza slijepih upoznali su nas s predstojećim projektima, ali i zorno prikazali vještine pravilnog pristupa slijepoj osobi, kretanja i snalaženja slijepe osobe te korištenje tiflotehničkih pomagala.
Iskoristili smo i ovu priliku da ostalima približimo probleme slijepih, zahvalimo na dosadašnjoj suradnji i zamolimo za pomoć ubuduće.

OSTALE NOVOSTI
Skip to content