Nadahnuće i Inkluzija: Proslava Sv. Lucije u Udruzi slijepih Šibensko-kninske županije

14.12.2023. | Vijesti

U sklopu proslave sv. Lucije, zaštitnice slijepih, u udruzi slijepih Šibensko-kninske županije održano je posebno događanje 13. prosinca 2023. godine na sv. Luciju. Udrugu je posjetila skupina djece iz dječjeg vrtića “Pčelica” koja je izvela nekoliko pjesama i na taj način uljepšala ovu svečanost.

Djeci je pružena prilika da se upoznaju s radom udruge te da se osvijeste o važnosti podrške slijepima u njihovoj svakodnevici. Također je ova posjeta bila prilika za druženje i razmjenu iskustava između članova udruge i djece iz vrtića.
Program je bio osmišljen kako bi se svi prisutni osjećali ugodno i uključeno tijekom proslave. Članovi udruge imali su priliku sudjelovati u nekoliko aktivnosti, uključujući glazbeni program i razgovor s djecom iz vrtića. Ova interakcija je bila vrlo emotivna i poticajna za sve prisutne.

Osim što je proslava sv. Lucije pružila priliku za osvješćivanje o problemima slijepih osoba, također je potaknula zajedništvo i podršku unutar zajednice. Događaji poput ovog pomažu u stvaranju svjesnosti i razumijevanja za osobe s invaliditetom te promoviraju inkluziju u društvu.

Udruga slijepih Šibensko-kninske županije nastavit će s radom i organizacijom sličnih događanja koja promiču svijest o potrebama i pravima slijepih osoba te doprinose njihovoj integraciji i podršci u društvu.

 

OSTALE NOVOSTI
Skip to content