Projekt „Za bolje sutra“

2.02.2015. | Vijesti

Predstavnici naše udruge sudjelovali su u sklopu provedbe aktivnosti projekta “Za bolje sutra: Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za pružanje socijalnih usluga“, u Hotelu Branimir u Zagrebu, gdje je Hrvatski savez slijepih održao prvu prezentacijsku konferenciju za javnost.
Hrvatski savez slijepih nositelj je projekta “Za bolje sutra: Jačanje sposobnosti OCD za pružanje socijalnih usluga“ u ukupnom trajanju od 14 mjeseci, s ciljem unaprjeđenja kapaciteta Saveza i svih temeljnih udruga članica za pružanje kvalitetnih socijalnih usluga osobama s oštećenjem vida.

 

slika1

 

 

Konferenciju je otvorio Vojin Perić, predsjednik Hrvatskog saveza slijepih, osvrnuvši se na težak položaj slijepih osoba u društvu i zanemarivanje potreba slijepih u svakodnevnom životu obzirom da je sljepoća težak invaliditet.
Voditelj projekta, Ivica Robić dipl. oec., prezentirao je projektne ciljeve i aktivnosti. Istaknuo je važnost osnaživanja udruga članica u području pružanja socijalnih usluga za slijepe osobe čime se izjednačavaju mogućnosti slijepih na području RH i smanjuje njihova isključenost iz zajednice u kojoj žive.

 

Konferenciju je moderirala Andreja Veljača, dipl.iur., ističući ulogu partnerskih organizacija na projektu: Koalicija za život u zajednici iz Zagreba te Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Jaglac iz Orahovice.
Kao krovna organizacija slijepih u RH, Hrvatski savez slijepih nositelj je projekta „Za bolje sutra – Jačanje sposobnosti Organizacija civilnoga društva za pružanje socijalnih usluga”, financiranog od Europskog socijalnog fonda, posredstvom Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

OSTALE NOVOSTI
Skip to content