Šibenska djeca izradila taktilne slikovnice za našeg člana Matu Bralića

3.05.2017. | Vijesti

U šibenskoj Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“, u petak, 21. travnja, predstavljene su taktilne slikovnice ‘Zagonetke’, Aljoše Vukovića, književnika za djecu, koje su u suradnji s knjižnicom izradila djeca vrtića Smilje i učenici Osnovne škole Jurja Šižgorića, pod mentorstvom svoje učiteljice Helene Šarić.

Brojna djeca iz šibenskih vrtića pogađala su odgovore na Vukovićeve zagonetke, a najveće oduševljenje izazvao je Mate Bralić kada je čitao i odgovarao na zanimljive pitalice. Mate je rekao da jedva čeka kući pročitati sve zagonetke i da je jako sretan što ih je dobio.

Ideju o izradi taktilne slikovnice pokrenula je knjižnica i tako još jednom pokazala da i te kako misli na najpoznatijeg i najpopularnijeg člana šibenske Udruge slijepih.

– Računalom za slijepe i zvučnim knjigama koje su dostupni u knjižnici omogućili ste nam da i mi koji ne znamo brailleovo pismo, kao naš vrijedni Mate, imamo razlog izaći vani i biti ravnopravni u društvu. Nedavno je Mate humanitarnom akcijom dobio i informatičku opremu, a sada ste mu poklonili i slikovnice i hvala knjižnici što nas podržava – kazao je Darko Juras, tajnik Udruge slijepih.

OSTALE NOVOSTI
Skip to content