SUDJELOVANJE NA JAVNOM PANELU U ORGANIZACIJI HRVATSKOG SAVEZA SLIJEPIH

31.05.2022. | Vijesti

Dana 26.05.2022. sudjelovali smo na Javnom panelu pod nazivom „Uloga obitelji u socijalnom uključivanju osoba s oštećenjem vida te dostupnost i važnost socijalnih usluga u zajednici“ koje je organizirao Hrvatski savez slijepih u sklopu Europskog projekta „Diljem naše lijepe, integrirajmo slijepe“.

Opći cilj projekta je smanjiti socijalnu isključenost odraslih slijepih osoba kroz pružanje socijalnih usluga, ojačati kompetencije stručnjaka koji s njima rade u svrhu osiguranja dostupnosti i razvoja socijalnih usluga te osnažiti obitelji koje o njima skrbe kroz pružanje podrške i senzibilizaciju zajednice.

Sudionici panela dobili su priliku čuti nešto o uzrocima i manifestacijama oštećenja vida, aspektima svakodnevnice osoba i njihovih bližnjih, ulozi obitelji u procesu rehabilitacije te pravima i povlasticama koje osobe mogu ostvariti na osnovu oštećenja vida. Javni panel je osim osobama s oštećenjem vida i njihovim obiteljima, namjenjen i svim zainteresiranim sudionicima, tj široj javnosti.

 

OSTALE NOVOSTI
Skip to content