Svečanost dodjele ugovora povodom početka provedbe ESF projekata kojima se osigurava osobna asistencija za osobe s invaliditetom

7.04.2017. | Vijesti

U povodu početka provedbe projekta u okviru ESF (Europskoga socijalnog fonda) natječaja ‘Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom’, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u Zagrebu u četvtak, 6. travnja, organiziralo je svečanu dodjelu ugovora, čija ukupna vrijednost iznosi 115 milijuna kuna.


Ugovore su udrugama osoba s invaliditetom, njih 74, uručili predsjednik Vlade, Andrej Plenković, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Nada Murganić, te ministar rada i mirovinskog sustava, Tomislav Čorić.

Udruga slijepih Šibensko-kninske županije ovim ugovorom financirat će još jednog videćeg pratitelja na rok od dvije godine. Videći pratitelj puno znači slijepim osobama, jer mnogi članovi udruge ne mogu samostalno obavljati svoje životne aktivnosti. Najvažnije je da slijepe osobe mogu uz pomoć videćeg pratitelja kretati se izvan svog doma, jer se na taj način ne osjećaju odbačeni od društva i zatvoreni u svojoj sljepoći.

OSTALE NOVOSTI
Skip to content