Udruga slijepih županije Šibensko-kninske organizirala jednodnevni izlet u interpretacijski centar u kanalu svetog Ante u Šibeniku

20.05.2024. | Vijesti

Udruga slijepih županije Šibensko-kninske organizirala je u petak, 17. svibnja 2024. godine, jednodnevni izlet za svoje članove u interpretacijski centar u kanalu svetog Ante u Šibeniku. Cilj izleta bio je omogućiti članovima Udruge da upoznaju prirodne i kulturne ljepote ovog jedinstvenog područja te da se kroz prilagođene sadržaje dodatno educiraju o njegovoj povijesti i značaju.

Interpretacijski centar u kanalu svetog Ante jedan je od najvažnijih kulturno-prirodnih objekata u Šibeniku, a posjetiteljima nudi bogat program kroz koji mogu doživjeti i razumjeti povijesni i ekološki značaj ovog prostora. Centar je posebno prilagođen osobama s invaliditetom, što je omogućilo članovima Udruge slijepih da bez poteškoća sudjeluju u svim aktivnostima.

Tijekom izleta, članovi Udruge imali su priliku sudjelovati u vođenim turama koje su obuhvaćale razne tematske cjeline, uključujući povijesni razvoj kanala, njegovu ekološku važnost te kulturne aspekte vezane uz područje. Također, organizirane su interaktivne radionice koje su omogućile sudionicima da kroz dodir i zvuk bolje upoznaju prirodne materijale i kulturne artefakte.

Ovaj izlet nije bio samo prilika za edukaciju, već i za druženje i opuštanje u prirodnom okruženju. Članovi Udruge uživali su u šetnji kanalom, zajedničkom ručku te brojnim razgovorima i razmjeni iskustava.

Udruga slijepih županije Šibensko-kninske nastavit će s organizacijom sličnih aktivnosti i u budućnosti, s ciljem poboljšanja kvalitete života svojih članova i njihovog aktivnog uključivanja u društvenu zajednicu.

OSTALE NOVOSTI
Skip to content