Zaposleno dvoje radnika u Udruzi slijepih Šibensko-kninske županije

3.05.2017. | Vijesti

slijepi radno mjesto 1Udruga slijepih Šibensko-kninske županije realizirala je putem Europskih socijalnih fondova vrijedan projekt kojeg je danas u Gradskoj knjižnici predstavila javnosti. Riječ je o zapošljavanju još jedenog videćeg pratitelja, kao i jednog voditelja projekta u Udruzi slijepih, dakle otvorena su dva nova radna mjesta, što u današnje vrijeme nije malo.

„Mi u Županiji potičemo sve udruge, nastojimo biti partner i želimo biti socijalno osjetljivi. Drago mi je što je Udruga slijepih maksimalno iskoristila mogućnosti iskorištavanja Europskih fondova čemu mi kao Županija težimo i pozivamo sve zainteresirane da se javljaju na Europske natječaje. Zapošljavanje dvojice radnika velika je stvar i za korisnike, a i dobar primjer svima ostalima“, kazao je župan Goran Pauk, te naglasio kako je Županija Šibensko-kninska uvijek na raspolaganju za savjetovanje i pomoć pri realizaciji ovakvih projekata.

„Videći pratitelj se pokazao kao odlično rješenje za zadovoljavanje potreba slijepih osoba i zato smo čekali priliku da zaposlimo još jednu osobu na to radno mjesto. Odmah smo reagirali kada smo vidjeli oglas Europskog socijalnog fonda i unatoč zahtjevnoj proceduri, uz pomoć Udruge mladih u EU uspjeli smo realizirati projekt“, kazao je tajnik Udruge slijepih Šibensko-kninske županije, gospodin Darko Juras.

„Divno je iskustvo pružati pomoć osobama kojima je ona potrebna. Pomažem osobama u svakodnevnim radnjama kao što su šetanje, odlazak do ljekarne, trgovine i slično. Počeo sam raditi prije mjesec dana i zasad se odlično snalazim“ kazao je novi videći pratitelj Ivan Kunčić.

Ivan Kunčić iduće dvije godine bit će zaposlen kao videći pratitelj u Udruzi slijepih Šibensko-kninske županije, zajedno s još jednom osobom zahvaljujući gotovo 422 tisuće kuna koliko je Udruga slijepih dobila iz Europskog socijalnog fonda za provedbu projekta ‘Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom’.

OSTALE NOVOSTI
Skip to content