Završetak humanitarne akcije: Mati Braliću uručena vrijedna informatička oprema

24.03.2017. | Vijesti

U utorak, 21. ožujka, našem najmlađem i najpopularnijem članu Udruge, Mati Braliću, učeniku 3. razred OŠ Tin Ujević, u Gradskoj knjižnici  „Juraj Šižgorić“, uručena je vrijedna informatička oprema uz pomoć koje će lakše pratiti nastavu i učiti.

 

 

Velika humanitarna akcija prikupljanja sredstava za kupnju ove opreme trajala je gotovo godinu dana. Hvalevrijednoj akciji, čiji je nositelj bila Turistička zajednica Grada Šibenika, priključili su se brojni građani, udruge i društva, a sredstva koja su nedostajala donirao je Grad Šibenik.

 

 

Održano je niz pojedinačnih humanitarnih akcija sa zajedničkim ciljem, da se prikupi dovoljno novca za vrijednu opremu koja će Mati olakšati život. Nabavljena je informatička oprema: Brailleov redak, elektronička bilježnica i Brailleov pisač. Morali smo biti sigurni da odabiremo najbolju opremu i ispitali smo tržište, te smo uvjereni da smo izabrali najbolje.

 

 

Oprema za slijepe je izuzetno skupa, a vrijednost uređaja koje je Mate dobio iznosi stotinjak tisuća kuna. To je pojedincu nemoguće skupiti i tim više nam je drago da je ova humanitarna akcija u potpunosti uspjela i da je Mate sad ravnopravan s vršnjacima u razredu.

 

 

Gradonačelnik Željko Burić zahvalio se svima koji su sudjelovali u ovom plemenitom činu kako bi Mate dobio suvremenu opremu neophodnu za učenje. Direktor Turističke zajednice Dino Karađole dodao je kako mu je neizmjerno drago što je akcija uspješno privedena kraju.

OSTALE NOVOSTI
Skip to content