Završna konferencija projekta „Studirajmo zajedno“

17.02.2015. | Vijesti

U petak, 13. veljače, na Ekonomskom fakultetu u Splitu, organizirana je završna konferencija projekta „Studirajmo zajedno“, na kojoj konferenciji su sudjelovali i predstavnici Udruge slijepih županije šibensko-kninske.

 

Krajem ovog mjeseca okončat će se, i to uspješno, 18-mjesečni projekt “Studirajmo zajedno”, u cilju što bolje zapošljivosti slijepih i slabovidnih osoba na području Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Zadarske županije, a sve zahvaljujući sredstvima iz europskih fondova.

17-02
Projekt “Studirajmo zajedno” od 203. provodi Ekonomski fakultet u Splitu, zajedno s partnerima – Županijskom udrugom slijepih Split i Udrugom slijepih Zadarske županije, Prirodoslovno-matematičkim Filozofskim i Fakultetom elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Sveučilištem Aarhus iz Danske te studentskom organizacijom AIESEC Split.

 

Projekt je u okviru IPA programa, komponenta IV “Razvoj ljudskih potencijala” ASOO, te je potpisan 21. kolovoza 2013. godine u trajanju od 18 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta je 2.211.738,608 kuna (293.753,04 eura) i sufinanciran je nepovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.764,746,24 kune (234.385,55 eura, odnosno 79,79 posto ukupne vrijednosti projekta), dok se ostatak troškova financira od strane vlastitih resursa Ekonomskog fakulteta i partnera.

 

Projekt treba pokrenuti rješavanje krucijalnog problema u obrazovanju slijepih i slabovidnih osoba, a to je manjak nastavnih materijala prilagođenih baš njima jer, osim knjiga na Brailleovu pismu, itekako nedostaje knjiga u različitim elektroničkim formatima ili su pak svojim formatom neprilagođene čitačima ekrana.

 

Uz pomoć iskustva stručnjaka Willyja Aastrupa sa Sveučilišta u Aarhusu iz Danske, razvili su nova programska rješenja za Moodle sustav za upravljanje učenjem, koji je bilo potrebno dodatno unaprijediti kako bi smanjili barijere na koje, prigodom njihova korištenja, nailaze slijepi i slabovidni studenti.

 

Korištenjem informatičkih tehnologija stvoreni su uvjeti za ravnopravno uključivanje slijepih i slabovidnih osoba u nastavni proces na Ekonomskom i Filozofskom fakultetu, kao i njihova integracija u akademsku zajednicu.

OSTALE NOVOSTI
Skip to content